Tips voor kopen van auto

Tips voor kopen van auto

Jeremy Korzeniewski

Toen Hertz tijdens de coronaviruspandemie gedwongen werd failliet te gaan, was een van de eerste dingen die het enorme autoverhuurbedrijf deed, een hele reeks licht gebruikte auto’s en vrachtwagens te koop aanbieden. En die voertuigen verkopen momenteel met aanzienlijke kortingen in vergelijking met die die niet door Hertz worden vermeld. Volgens iSeeCars.com wordt de gebruikte voorraad van Hertz gemiddeld met 8% korting vermeld, maar de besparing op sommige voertuigen is aanzienlijk hoger. Hier is de top 10: ik wil de auto verkopen

Nissan Quest – 12,0%

Sloopauto kopen

Sommige voertuigen in de top 10 – met name de Chevy Trax, Nissan Versa Note en Kia Forte – zijn het soort voertuigen dat je zou verwachten te koop te vinden bij een groot verhuurbedrijf als Hertz. En er is absoluut niets mis mee om veel te scoren op een redelijk betrouwbare, relatief nieuwe en goed onderhouden auto. Als dat het doel is, waren de gemiddelde kosten van een ruime en zuinige Versa Note van Hertz vorige maand $ 9.533. Dat maakt het het goedkoopste voertuig in de top 10. sloopauto is ook voordelig.

Andere auto’s met grote kortingen zijn interessanter. Helemaal bovenaan de lijst staat de BMW 7-serie, die wordt verkocht voor een gemiddelde van $ 42.680. Dat vertegenwoordigt een korting van $ 6.877 in vergelijking met de gemiddelde kosten van alle andere vergelijkbare sedans uit de 7-serie die momenteel in Amerika te koop zijn. Uiteraard hebben kopers misschien enige schroom over het idee om zo’n duur voertuig uit een wagenpark te kopen, maar er is ook een duidelijke mogelijkheid dat huurders die bereid zijn extra te betalen voor een luxe auto als de BMW, ook eerder redelijke verzorging van het voertuig. Het is ook vermeldenswaard dat verhuurbedrijven zoals Hertz over het algemeen goed voor hun vloot zorgen en regelmatige onderhoudsintervallen bijhouden.

Andere voertuigen in de top 10 die opvallen zijn de Toyota Tundra, die in de loop der jaren een verbluffende reputatie heeft opgebouwd op het gebied van duurzaamheid, voor een gemiddelde prijs van $ 31.383 (een korting van $ 4.714) en de Nissan Quest, die aantrekkelijk kan zijn voor gezinnen met een minivan voor kinderen en zou echt een dagelijkse chauffeur kunnen gebruiken voor $ 13.874.

 

Als we buiten de top 10 kijken die we hierboven vermelden, staat de Lincoln Continental sedan op nummer 11 en de gemiddelde vraagprijs van Hertz van $ 24.313 is $ 3.467 goedkoper dan de gemiddelde transactieprijs van buiten de vloot van het verhuurbedrijf. De Chevrolet Silverado 1500 is de goedkoopste pick-up truck van Hertz met een gemiddelde catalogusprijs van 24.265 dollar, een korting van 3.312 dollar.

 

Deze kortingen zijn berekend door iSeeCars op basis van gegevens van 20.000 voertuigen uit de modeljaren 2017 t / m 2019 die te koop worden aangeboden bij Hertz versus auto’s en vrachtwagens met een vergelijkbare kilometerstand die door andere autodealers in de Verenigde Staten worden verkocht. Klik door naar iSeeCars.com voor de volledige top 25 en laat ons weten of er nog iets anders opvalt terwijl u de potentiële besparingen doorneemt.

Joann Beck